Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Premature Baby tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

LilySlim Diet days tickers

LilySlim - Personal pictureLilySlim Diet days tickers

Sunday, 27 November 2011

jalan jalan makan angin

alhamdulillah mama selalu doakan baba murah rezeki dapatlaa kita berjalan jalan lagi kan dek..cuti sekolah telah pun bermula...aku dah janji ngan anak anak fruits aku nak bawak diorang gi jenjalan hehe...at the same time sian gak ngan family kakak dan mak aku jugak nak bagi diorang release tension asik le dok umah je kann...so 26-27/11/2011 laaa perjanjiannye bermula...

aku tak lah bawak diorang gi tempat yang mahal mahal...tak mahal pun kira susut gak laaa poket money...hahaha apa salahnye sekali sekala kann bukan selalu..kalo selalu tu kopak jugak laaa aku...hehehe..

sesungguhnya percutian aku kali nih agak berjimat cermat gak laa...psl bawak tukang masak..ha ha ha...selalunya setakat kitorang 3 beranak je..masak masak nih agak leceh le kann...but now dah ramai lagipun tmpt penginapan kami pun ada dapur aper lagi masakkkk ler tak reti reti...hehehe...

nih laaa antara masakan yang di masak dek chef aku nih...(kakak aku tu ler..) dia memang rajin bbenor nak memasak lagipun anak anak fruits aku tu mmg penjenis kuat kuat makan belaka so thats why le mak dia kene masak gak..selain drp pueh ati...diorang nak tambah berkali kali pun tak kisah...huhuuhu...


inilah makan malam kami sekeluarga malam tu...mee sop + mee kari...sungguh berselera mmasing makan malam tu maklum laa suasana tempat lain...kannn...


sorry ler gambor blurrr laa plak...hehehe...esok paginye plak..chef laa yang bangun awal...siapkan bekpes utk kami semua...ermmmmmm menyelerakan gak...but diet tetap diet...hehehe setakat jamah sesikit tu orait laaa kan...kalo tak ingat ermmmm punah le sudah diet aku...tapi aku jugak yg terseksa nanti..huhuhu banyak kali ingatkan diri sebelum jamah setiap makanan tu...

pas bekpes budak berdua nihh tak nyempat nyempat lagi nak gi bercebor dalam kolam air biru tu...dari semalam asik le dok sembang sembang sakan.."bila nak pegi nih..bila nak sampai nih...." semuanya bila..bila..bila...maklum le bbudak xcited nye mestilaaa lebih...hihihi


so pagi tu lepas bekpes...and pas dpt greenlight dari abah dan ibunye...errmmmpphh aper lagi...yaaaaaa...tu dier berendam sakan le...kome ha ha ha


termasuk le bonda dan ayahanda tercintanya tu....happy bila nengok diorang semua happy..Adek pun nak berendam jugak yee....mmmm alahai anak mama.... mmula kasi rendam rendam kaki dulu..

bila dah naik syokkkk.....

baba...kasi terjun laaa kasi terjun laaaa adek....hehe

haaaaa amekawww....huhuuh pasnih bleh laaa adek berlatih berenang mane tau bleh wakili negara jadik perenang paling muda di bawah 1 tahun...ha ha ha ha.....bangga mama nngan baba...hihi..verangannn sudahh..

Wednesday, 16 November 2011

Ku tatap gambar wajahmu..

tiada apa yang lebih menggembirakan mama bila tngok adek kenyang dan seronok bermain tiap tiap hari...
 bila adek sihat mama pun senang hati..membesar laa wahai anak biar menjadik anak yang solehah dan mendengar kata mama dan baba insyaAllah..setiap detik dan saat adek membesar akan mama rakamkan buat tatapan mama dan baba bila adek dah membesar dan beransur dewasa..


Ku tatap gambar wajahmu..
Sinar mata itu..lirik senyumanmu..pesona yang membelai..
wajahmu bercahaya..memberi bahagia..tiap yang memandang
hati jadi salju..kau terlalu istimewa..kasih sayangmu terpancar..
seikhlas..tiada batasan..terus membara..

cukup cukup la tu makeup kan umah

haaa..aaa kemaruk benor touchup sana sini..bila sampai mase malas kangggg hancusssss..hehe aper lagi umah nih le...(blog tersayang aku nih..)..tau tau je bersawang sana sini mcm umah antu..ha ha ha


apa apa pun insyaAllah akan aku cuba menjadik rajin kemas blog...hehe

Akhirnya rumah baru siap..

hehe..maksud aku wajah baru blog aku nih...baru le sesuwaaaaiii gitu..sedap mata memandang tak serabut...kene dengan warna dan jiwa aku yg ceria lagi sentimental nih hua ha ha ha....seharian aku ngerjakan akhirnya terkemas kini gak ler blog aku nih...

ermmmm..pas maghrib tadi aku tersungkur jap ngan  Maisarah..siap pesan kat baba.."kalo keluar gi surau kang ..baba kunci pintu ngan pagar sekali ekk..takot mama tak sedar..kang.."

 jaga jaga je dah kul 9 mlm...huhuhuh memang kalo kerat 16 tak sedor gamaknye...itupun Maisarah merenggek mintak susu terus aku bangun wat kan dia susu dan ke dapur goreng ikan masak nasi...rase mcm mimpi je..alamakkk malasnya nak wat gulai bagai...jerit kat baba.."kite makan nasi goreng je laa ekk malam nih..." lagipun dah lame aku tak goreng nasi cili padi kaw kaw...semenjak berdoyot nih...hehe

so malam nih skip lerr...esok sambung diet balek...

nasi goreng aku tak mcm nasi goreng....pasal nasi panas panas terus goreng..mane mauunye...errrkk jadik le..janji dia tergoreng dalam kuali gak...hehe dengan berulamkan daun bawang dan ikan goreng...lengkap le menu malam kami sekeluarga malam nih.....

seharian dok sini..

jangan mama jadik cenggini sudah laa...hehehe baru iyeeee...masok spital mental plak kang..!
inilahh keje baru aku skarang nih...hehe sambil golek golek sambil wat keje...rasenye ini je kot yang paling sesuaiii..utk orang mcm aku..hehe sehari suntuk tak tido pun takpe..janji tak memenatkan..agak2 letih ngantok tido je depan komputer nih..teror tak teror...hihihihi...namun tanggungjawab mama pada adek + baba..mama tak lupa ok..

Tuesday, 15 November 2011

mama gosok gigi rimau malam tadi...

adek tolong tido lame ckit ye..hehe mama nak tumpang tido sebelah adek jap...malam tadi mama gosok gigi rimau tu yang tak tido sampai laa nih..ngheheeeeeeeee..:P


gosok punye gosok tak gak putih putih...acu nengok....nih....

koje tengah malam..

adohaiii mata ku dah mcm sportlight je malam nih...tu le bahana terlebih lebih tido siang...nasib le tugasan ku hanya kat umah jerkk...
 hehe ttiba plak perut nihhh seakan lapar mintak di isi laaa plak...so aperlagi...kalo lapar makan ...x yah nak stress stress ok...ahak ahak...so menu di tngh malam ku nugget daging goreng...

takpe..esok je kite bakor lemak lemak tu ok....aku gitu ler bila rase rase terlebih makan aper lagi..huk hak huk hak...berhempas pulas buang kalori hehe...

tak cukup dengan yang tu....yang nih pun wat jugak tu...hehe...

sekadar nak kluarkan peluh je..takde le wat sampai bermati matian...huhu yang penting...agen pembantu di atas nunnnn ada membantu...pasti ok no problem laaa....dan hari hari tatap je idola idola nihh...hehehe
pasti lagi bersemangaatt...

peeeeewwwwiiittttt...cayalaaa..